joi, 10 iunie 2021

Inovații Daikin | Efectul Coandă, senzori performanți și tehnologii inedite


Daikin este un adevărat pilon al inovației în industria aerului condiționat cu peste 100 de fabrici în intreaga lume. Cu o istorie de peste 90 de ani, Daikin a fost fondată în 1924, în Japonia, și a devenit un pionier prin introducerea unor tehnologii noi, precum crearea primelor unități multi-split sau introducerea refrigerantului R32. Dezvoltarea noilor tehnologii se datorează echipelor de ingineri profesioniști Daikin din multiple țări și infrastructurii dezvoltate. Compania deține unul dintre cele mai mari centre de cercetare în domeniu, în Osaka, utilizând camere de testare a aerului condiționat și un super computer numit Fugaku.

Fugaku

Pe langa țelurile de inovare tehnologică pe care Daikin le atinge des, un scop actual este dezvoltarea unor tehnologii care să controleze fluxurile de aer în așa fel în cât masca să nu mai fie necesară în perioada pandemiei.

Ce tehnologii inedite a dezvoltat Daikin?

·   Încă din 1982 compania a introdus pe piață primele unități de aer condiționat multi-split. Unitătile de aer condiționat multi-split permit climatizarea mai multor camere, separat, cu o singură unitate exterioara aducând un plus imens de fiabilitate mai ales pentru clădiri complexe, ca cele de birouri. 

·      


         Daikin este prima companie din lume care a introdus pe piață pompe de caldură și aparate de aer condiționat care folosesc refrigerantul R32, majoritatea  firmelor din industrie urmându-le patentul. Refrigerantul R32 aduce beneficii mediului utilizând o cantitate mai mică de agent frigorific reducând astfel potențialul de încălzire globală.

·      Inovarea aerului condiționat cu funcții multiple, precum umidificarea și dezumidificarea. Aparatele de aer condiționat Daikin sunt proiectate pentru a umidifica o cameră folosind doar apa prezentă în aer. De asemenea, majoritatea unităților de aer condiționat doar recirculează aerul din interior. Unitați precum Daikin UruruSarara aduc aer proaspăt de afară.

·     Introducerea filtrelor pentru aer în unitățile interne. Toate modelele de aer condiționat Daikin sunt echipate cu până la 3 filtre pentru purificarea aerului, filtru fotocatalitic din apatit de titan pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, filtru de argint pentru îndepărtarea alergenilor și filtrul împotriva prafului.

 

·       Silențiozitatea este un target pentru toate aparatele pe care Daikin le comercializează atât aerul condiționat, purificatoare ori pompe de caldur, toate sunt testate în centrul TIC iar majoritatea reusesc să nu depășească 19 db, un nivel de zgomot imperceptibil.

 

·         Senzori speciali și moduri unice de funcționare

-   Senzorul Grid Eye

  Identifică poziționarea persoanelor în cameră pentru a evita trimiterea fluxului de aer rece direct spre acestea.


 



-      Efectul Coanda pentru controlul climatului (denumit după fizicianul român Henri Coanda) se folosește de diverse poziții de baleiere a aerului pentru a răci/încălzi toate colțurile camerei.


-          Controlul on-line este disponibil prin intermediul aplicației Daikin Online Controller


Istoria companiei Daikin, pe canalul nostru de YouTube:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu