marți, 15 iunie 2021

Încălzire cu aer condiționat - dezumidificare și întrebări

Afară clima se schimbă, pe bună dreptate, dar în casă e cum vrei tu cu Climada. Ne confruntăm cu prognoze surprinzătoate și, în așteptarea verii, dorim să dezbatem puțin subiectul încălzirii și dezumidificării locuinței cu ajutorul unui aparat de aer condiționat.


Dezvoltarea tehnologiilor folosite pentru aparatele de aer condiționat a făcut posibilă transformarea acestora în soluții de climatizare complete. Deja nu ne mai referim numai la răcire când vorbim de un aer condiționat, ci și la încălzire, ventilație sau dezumidificare.

Acum există pe piață o gamă largă de aparater de aer condiționat optimizate pentru încălzire, dintre care putem menționa Perfera FVXM, Comfora FTXTP, Perfera FTXTM sau Stylish. Acestea oferă, în marea majoritate, aceleași funcții și pe încălzire și pe răcire, fiind recomandate pentru toate sezoanele.

Este recomandată folosirea unui aparat de aer condiționat ca și sursă complementară de încălzire?

Clar da, aparatele optimizate pentru încălzire și fac față, direct proporțional cu capacitatea BTU, oricărui tip de locuință sau birou. Vă recomandăm alegerea unui aparat cu clasa de eficiență energetică A++ sau A+++ pentru o eficiență sporită.


Pot folosi un aparat de aer condiționat pentru încălzire toamna sau primăvara?

Da, ca și sursă complementară de încălzire iarna, ori în celelalte sezoane, când temperatura scade neașteptat.

Să mă aștept la un consum mare de curent electric?

Nu, în funcție de capacitatea BTU a aparatului, mărimea și tipul de izolație a încăperii pe care doriți să o încălziți, consumul rămâne scăzut.

Beneficiez de aceleași funcții și pe încălzire?

Da, aparatele de aer condiționat oferă aceleași funcții și pe încălzire. Spre exemplu, senzorul Grid Eye cu care Daikin Stylish este echipat, detectează zonele calde sau reci și trimite jetul de aer pentru o încălzire uniformă. În plus, tot pe Stylish, găsim Efectul Coandă, o funcție ce folosește lamelele aparatului pentru a trimite aer cald spre podea, astfel camera este încălzită mai eficient.

Pot seta temperatura dorită?

Da, toate aparatele de aer condiționat Daikin optimizate pentru încălzire au opțiunea de setare a temperaturii. Acestea vor folosi tehnologiile cu care sunt echipate (ex. funcția inverter) pentru a atinge și a rămâne constant la aceeași temperatura.

Încălzirea cu un aparat de aer condiționat afectează calitatea aerului?

Nu, aparatele Daikin climatizează și încălzesc aerul din cameră fără a afecta indicele de umiditate optim. Același lucru este valabil și pe funcția de răcire a aerului.

Elimină umiditatea?

Atât unitățile de pardoseală Perfera cât și aerul condiționat Stylish au funcția de dezumidificare. Elimină surplusul de apă din aer fără a afecta temperatura optimă. Funcția de dezumidificare își face simțită prezența în perioadele cu precipitații, vă scapă de mucegai și problemele frecvente asociate umidității (dureri de cap, senzație de aer apăsător).

Este recomandată folosirea unui aer condiționat ca și unică sursă de încălzire?

Da, iar aici vă recomandăm un aer condiționat de pardoseală precum Perfera FVXM, un produs dezvoltat special pentru a face față condițiilor severe. Unitatea internă se montează la nivelul pardoselii și încălzește cu o clasă de eficiență energetică A++.


Mișcarea lamelelor cu care este echipată unitatea permite distribuirea aerului uniform iar ca și silențiozitate ne aflăm sub 20 db, un zgomot extrem de scăzut, insesizabil.

Montarea este diferită la un AC optimizat pentru încălzire?

Nu, echipa Climada vă oferă montaj cu aceleași costuri pentru orice variantă de aer condiționat aleasă.

Unitățile de pardoseală sunt eficiente și pentru răcire?

Da, unitățile tip consolă Perfera sunt la fel de eficiente pe răcire în sezonul cald.

Concluzie

Aparatele de aer condiționat Daikin sunt eficiente și pentru încălzire oferind aceleași funcții și posibilități de control.

Recomandări

Stylish – pentru design, funcții, eficiență răcire și încălzire.

Comfora – pentru economie și fiabilitate în toate sezoanele.


Unități de pardoseală (tip consolă) Perfera FVXM – recomandate ca unică sursă de încălzire, eficiente în funcția de răcire și echipate cu filtre pentru curățarea aerului, precum Flash Streamer.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu