miercuri, 31 martie 2021

Cum alegem un aparat de aer conditionat




Aparatul de aer conditionat este, clar, cea mai buna metoda de a invinge caldura in sezonul cald dar si o metoda surprinzator de eficienta pentru incalzire in sezonul rece. Putem discuta mult despre avantajele achizitionarii unui aer conditionat insa mai intai va invit sa descoperim cum alegem un aparat eficient pentru locuinta noastra.

Evident, in primul rand, aparatul de aer conditionat trebuie sa se plieze pe bugetul si cerintele fiecaruia iar aici va putem da un sfat important, pentru montaj de aer conditionat apelati doar la servicii de la firme autorizate. (Servicii de montaj aer conditionat.)

Dezvoltarea tehnologiei a ajutat la un suflu al inovatiei in industrie, de la functii de purificare, umidificare si dezumidificare a aerului pana la senzori care detecteaza pozitia persoanelor in camera, precum Grid Eye de la Daikin, tehnologie wi-fi si control prin aplicatii de pe smartphone, putem face un update important locuintei printr-o singura unitate de aer conditionat.

ex. de control wi-fi, model Gree Bora A4


Cum alegem aerul conditionat in functie de suprafata locuintei?

Este o intrebare pe care o primim des, asa ca, mai jos aveti un grafic scurt si la obiect in functie de suprafata si BTU.

Metoda de calcul pentru un aer conditionat rezidential:

1) Suprafata - volum

suprafata(m²) x inaltimea camerei x 40 W x 3,412 = BTU

(1 W este egal cu 3,412 BTU)

2) Date imobil

- izolatia imobilului

- pozitionarea (N-S, E-V)

- pereti exteriori

3) Surse de caldura, numar de persoane, numar de electronice si electrocasnice, numar de radiatoare etc.

Exemple:

Suprafata: 18 - 25 mp, este ideal un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9000 BTU

Suprafata: 24 - 35 mp, este ideal un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 12000 BTU

Suprafata: 28 - 45 mp, este ideal un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 14000 BTU

Suprafata: 40 - 50 mp, este ideal un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 18000 BTU

Suprafata: 48 - 70 mp, este ideal un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 22000 BTU

Tipuri de aparate de aer conditionat

Pentru a indeplini normele de consum europene toate aparatele de aer conditionat folosesc tehnologia inverter. Inverter ajuta la reducerea consumului de curent electric cu ajutorul unui compresor care mentine o turatie constanta evitand opririle si pornirile repetate.

Aparat de aer conditionat tip split: Este recomandat pentru camera de pana la 60 metri patrati si contine un compresor care se monteaza afara.

Aparat de aer conditionat multi-split: Tehnologia multi-split permite conectarea multipla de unitati interne la o singura unitate externa. Gama noastra de aer conditionat multi-split.

In plus avem optiuni pentru aparat de aer conditionat portabil.

Daca vrei sa faci un update casei tale te asteptam pe site-ul nostru si suntem nerabdatori sa te ajutam sa faci alegerea ideala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu