vineri, 19 iunie 2015

5 mituri despre aer conditionatDatorita temperaturilor din ce in ce mai ridicate, multi oameni cauta modatlitati ieftine si eficiente pentru a pastra confortul termic din caminele lor. Inainte de a face orice modificari, iata cateva mituri despre aer conditionat.
 1. Ventilatoarele clasice pastreaza aerul rece in camera
  Ventilatoarele nu racesc aerul din incapere, ele doar fac sa te simti mai rece. Prin circularea aerului in jurul tau, un ventilator poate reduce temperatura corpului prin racirea pielii, dar nu va face nimic pentru caldura dintr-o incapere. Deci, daca nu esti in camera, nu faci nimic altceva decat sa irosesti energie electrica. Cu toate acestea, exista o exceptie de la aceasta regula: in cazul in care temperature aerului exterior este mai rece decat cel din interior, plasarea unui ventilator langa fereastra poate ajuta la admisia aerului rece in casa sau de a evacua aerul cald captat in incapere.
 2. Achizitionarea unui aparat de aer conditionat mai mare va da rezultate mai bune
  In timp ce temperaturile cresc de la o luna la alta, iar aparatul dumneavoastra de aer conditionat se chinuie sa mentina o temperatura constanta in casa, te face sa mergi la magazin pentru o unitate noua si mai mare. Dar exista o multime de motive pentru care aparatul de aer conditionat nu face fata cerintelor. Ca orice aparat, un aparat de aer conditionat are nevoie de intretinere regulata. Incepeti prin curatarea aerului conditionat, iar daca aceasta nu rezolva problema apelati la un centru service autorizat. Daca instalatia aerului conditionat este pozitionata direct in soare pe tot parcursul zilei, mutarea intr-o locatie mai umbrita ar putea ajuta. De asemenea, problema nu poate fi la aparatul de aer conditionat. Daca aveti o multime de aerisiri sau gauri neizolate, fisuri in jurul ferestrelor, usi neizolate, izolatie proasta, problema ar putea fi casa ta.
 3. Un aparat de aer conditionat este doar un dispozitiv pentru racirea aerului
  Sigur, aparatul de aer conditionat produce un flux constat de aer rece, dar intervine si un alt factor cand vorbim de confortul pe timpul verii. In plus fata de racirea aerului, un aparat de aer conditionat reduce umiditatea. Aerul umed se simte mai fierbinte decat un aer uscat. Multe aparate de aer conditionat au functie de uscare, dedicate reducerii umiditatii si reducerii consumului de energie. Daca aparatul dumneavoastra de aer conditionat nu are aceasta functie, puteti incerca folosind un dezumidificator pentru o economic la factura de energie electrica, un plus de sanatate si confort.
 4. Setarea temperaturii minime pentru o racire rapida
  Aerele conditionate sunt proiectate pentru a lucra intr-un ritm constant pana la atingerea temperaturii dorite. Asadar setarea temperaturii la nivel minim nu va ajuta la racirea rapida a incaperii, riscand sa uitam reajustarea termostatului la o temperatura optima, ceea ce duce la pierderi de energie si bani. Exista totusi o exceptie de la aceasta regula: sunt aparate de aer condtionat care au functii de racire rapida (TURBO) sau pe nivele (jos, mediu si ridicat). Utilizarea acestor functii va raci mult mai repede incaperea si se va opri odata cu atingerea temperaturii setate.
 5. Este mult mai eficient functionarea aparatului toata ziua decat sa il pornim cand avem nevoie
  Termostatele programabile sunt o modalitate foarte buna pentru a economisi bani la factura de energie atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii. Noile aparate de aer conditionat au incorporate functii de programare a functionarii pe interval de timp. Prin setarea termostatului pentrru a modifica temperatura atunci cand nu esti acasa, puteti reduce dramatic costurile la energia electrica. Multi oameni cred ca un aparat de aer conditionat trebuie sa functioneze numai cand ajung acasa, fortand aparatul sa reduca o temperatura destul de ridicata la cea dorita. Acest lucru nu este benefic consumand foarte multa energie electrica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu