sâmbătă, 15 noiembrie 2014

BOILERE: Soluții pentru producerea apei calde menajere


Boilere, prompt-service, rel=author, apa calda, incalzire,


Așa cum scriam într-o altă postarepentru a obține apă caldă menajeră - necesară unei locuințe fără a fi racordați la rețeaua de termoficare a localității - este nevoie de instalarea unui boiler.

Există două opțiuni distincte pentru modul în care un cilindru de apă caldă primește apa rece. În ambele cazuri, apa rece este alimentată la baza cilindrului, iar când se încălzește se ridică în partea superioară, unde este extrasă și adusă la robinetele fierbinți. Când apa caldă iese din boiler, ea este înlocuită cu apa rece de la bază.

Încălzirea apei

Există două metode diferite pentru încălzirea apei într-un rezervor de apă caldă: fie direct, folosind un încălzitor electric de imersie, fie indirect - cu ajutorul unui schimbător de căldură prin intermediul cazanului de apă.

Un element de imersie este o opțiune foarte convenabilă, deoarece va încălzi apa foarte repede.

Opțiunea cea mai economică este utilizarea unui schimbător de căldură pentru a încălzi apa din vas. Apa fierbinte din cazan curge printr-o serie de bobine din interiorul cilindrului cu apă caldă, care, la rândul său, încălzește apa. Schimbătorul de căldură este parte a unui sistem complet separat, care are propriul rezervor de alimentare și de expansiune.

Cele mai multe butelii de apă caldă sunt disponibile atât cu un încălzitor de imersiune cât și cu un schimbător de căldură. Acest lucru înseamnă că centrala oferă apă caldă 99% din timp, dar imersiunea este acolo pentru a furniza apă caldă dacă centrala nu are.

Capacitatea cilindrului de stocare

Un cilindru de 200 de litri (44 galoane) va stoca apă suficient de fierbinte pentru a furniza unei familii apă caldă pentru o zi. Dacă preferați dușuri sau aveți o familie mare, este recomandabil să se ia în considerare un cilindru mai mare pentru a asigura nevoile dvs.

În mod tradițional, rezervoarele de apă caldă sunt fabricate din cupru neizolat, și este necesară izolarea lor pentru a preveni pierderea căldurii la un nivel ridicat. Cilindrii moderni sunt disponibili pre-izolați cu un strat gros de poliuretan, care sunt mai scumpi, dar sunt mai economici.

Aflați mai multe informații despre boilere, chiar pe blogul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu