marți, 31 iulie 2012

Teava pentru instalatiile de aer conditionat


Sistemele de aer conditionat au devenit nelipsite din viata noastra. Acasa sau la serviciu ele isi fac datoria si ne asigura un climat de viata confortabil cu un randament ridicat al activitatii cotidiene. Cu toate acestea, putini stiu cate ceva despre componentele aparatelor de aer conditionat. De aceea cred ca sunt binevenite cateva informatii referitoare la subansamble aparatelor de aer conditionat.

Subiectul acestui material il reprezinta teava folosita in instalatiile de aer conditionat. Acesta trebuie sa fie dintr-un material rezistent la agenti termici si chimici. Proprietatilor excelente pe care le are cuprul fac din acesta materialul cel mai indicat pentru fabricarea tevilor necesare sistemelor de racire. Are o durata de viata foarte lunga, suporta foarte bine schimbarile bruste de temperatura avand cea mai buna conductivitate termica (se incalzeste si se raceste usor), rezistent la coroziune, la razele UV, maleabil, reciclabil 100%, usor de reparat prin sudura. Cuprul are proprietati antimicrobiene. Este capabil ca in mai putin de 90 minute sa elimine cei mai periculosi agenti patogeni.

teava cupru colac neizolata
Teava cupru colac neizolata

Profesionistii nu ezita in alegerea tevilor de cupru la realizarea retelelor de apa si incalzire.

Tevile de cupru sunt impartite in trei clase de duritate: teava moale (R 220), teava semi-dura (R 250) si dura (R 290. Duritatea tevilor de cupru depinde de compozitia aliajului folosit si este exprimata in N/mmp (Newtoni pe milimetri petrati). Tevile de cupru se comercializeaza  sub forma de colac sau de bare liniare.

 Pot fi neizolate sau izolate. Cele neizolate nu se pot folosi ca atare ci li se va aplica o izolatie termica exterioara inainte de montarea in sistem prevenind in felul acesta pierderile de temperatura.

La alegerea tipului de teava trebuie sa tineti cont de prescriptiile ce insotesc sistemul de climatizare pe care l-ati achizitionat.

Firma noastra comercializeaza teava de cupru de diferite tipuri si dimensiuni. Partenerul nostru producator de teava de cupru este cunoscuta firma italiana SILMET.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu