marți, 17 iulie 2012

Hidrofoare

Hidrofoarele sunt sisteme destinate alimentarii cu apa sub presiune in regim automat pentru aplicatii casnice si mici sisteme de irigatie in agricultura si horticultura. Hidrofoarele lucreaza in regim automat asigurand presiunea din sistem intr-un interval controlat de presostat.

Instalatiile de hidrofor se prevad in special pentru alimentarea cu apa a ansamblurilor de cladiri de locuit, in care debitul de apa consumat prezinta variatii mari in timp intre valorile maxime si minime, datorita nesimultaneitatii in functionare a diferitelor puncte de consum al apei in scopuri menajere.

Componentele  unui hidrofor

1.   Buson de umplere pentru amorsare;
2.   Orificiu aspiratie;
3.   Corpul pompei;
4.   Buson de golire;
5.   Butelie;
6.   Motorul electric;
7.   Presostat;
8.   Manometru;
9.   Orificiu refulare (evacuare).




Componentele unui hidrofor

1) Busonul de umplere - se utilizeaza pentru umplerea cu apa a traseului de aspiratie si a pompei in vederea amorsarii.

2) Orificiul de aspiratie – la care se conecteaza teava de aspiratie.

Atentie! Nu se vor utiliza pentru traseul de aspiratie decat teava metalica sau din pvc care sa respecte diametrul interior recomandat de fabricant. (se interzice cu desavarsire utilizarea de furtune, reductii, fitinguri cu dimensiuni interioare mai mici decat dimensiunea interioara a tevii.

3) Corpul pompei

4) Busonul de golire - permite golirea pompei in vederea protejarii acesteia impotriva inghetului pe perioada iernii.

5) Butelia - are rolul de a inmagazina in interiorul membranei elastice (fabricata din cauciuc alimentar) o anumita cantitate de apa asigurand astfel mentinerea presiunii apei intre anumite limite. In plus ea asigura si liniarizarea functionarii electropompei. Constructiv ea se compune dintr- un rezervor metalic cilindric, zincat in interior, o membrana elastica din cauciuc alimentar si o flansa ce permite conectarea buteliei prin intermediul unui furtun armat, la electropompa. In butelie se introduce, cu ajutorul unei pompe sau a unui compressor, aer comprimat pana la presiunea de 1,5 bari pe la valva situata in spatele buteliei. Avand in vedere ca o cantitate de aer se pierde permanent din butelie (din cauza imperfectiunii etansarii valvei) se recomanda verificarea periodica a presiunii aerului din butelei.

6) Motorul electric- actioneaza pompa

7) Presostatul - este un comutator comandat de presiunea apei din retea si are rolul de a cupla sau decupla motorul electropompei in functie de valoarea presiunii apei din retea.

Este reglat din fabrica la urmatoarele valori:

- Pmin=1.5 bari (presiunea de cuplare a motorului hidroforului)
- Pmax=2.8 bari (presiunea de decuplare a motorului hidroforului)
Aceste valori sunt reglabile.

8) Manometrul - indica presiunea apei din retea. Acest manometru nu ofera nici o indicatie asupra presiunii aerului din butelie.

9) Orificiul de refulare - se cupleaza teava de refulare. Se recomanda ca imediat dupa acest stut sa se monteze un robinet cu bila care sa permita oprirea apei cand este necesar.

Atentie! Teava de refulare nu se va trece pe deasupra motorului electric deoarece exista pericolul patrunderii condensului format pe aceasta in motorul electric (si evident deteriorarea motorului).

Mai multe detalii tehnice si oferte de preturi referitoare la hidrofoare le puteti gasi pe site-ul prompt-service.

3 comentarii:

  1. Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti, de cit este filetul la surubul de umplere si cel de golire la acest hidrofor ; s-a rupt filetul la ele si nu mai tine . Multumiri anticipate si ,, o zi cit mai buna!''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Pentru a va putea ajuta cu mai multe informatii referitoare la produsul dvs. avem nevoie sa stim mai multe detalii despre el.
      Ce fel de hidrofor este, ce marca, ce capacitate etc?

      Ștergere