marți, 10 iulie 2012

Centrale de tratare a aerului

Mediul inconjurator si-a deteriorat simtitor calitatea in ultimele zeci de ani. Traim in aglomeratii citadine in care noxele din aerul pe care-l respiram au ajuns la cote alarmante. Specialistii s-au gandit la solutii de purificare a aerului  in locurile in care traiesc sau muncesc mase mari de oameni: institutii, uzine, spitale, hoteluri, magazine etc. Un mediu inconjurator confortabil cu caracteristici de igiena impecabila reduce substantial riscul imbolnavirilor si mareste eficienta muncii. 

Durata de functionare a unei centrale de tratare a aerului variaza mult in functie de destinatia spatiului pentru care a fost conceputa. Astfel, la o functionare continua variaza intre 5.000 si 8.760 de ore pe an. Pentru a reduce costurile de functionare, a obtine o foarte buna performanta, a asigura o igiena foarte buna a aerului se recomanda ca instalatia sa fie prevazuta cu ventilatoare cu roata libera cu motor de economisire de energie asociat cu variator de frecventa.




Pentru a asigura un mediu confortabil si conditii de munca sigure este necesara o  climatizare prin intermediul unei centrale de tratare a aerului



In mod ideal, sistemul de racire este parte componenta a centralei de tratare a aerului. Avantajele acestei integrari sunt largirea spatiului in compartimentul tehnic si o reducere a zgomotului datorita suprimarii elementelor de exterior. 

Nivelul coeficientului de performanta creste datorita folosirii unui condensator plasat in fluxul de aer evacuat ce permite functionarea cu temperaturi de condensare mai mici. 

Desi costurile pentru achizitionarea si instalarea unei centrale de tratare a aerului sunt destul de ridicate ele sunt compensate printr-o mentenanta accesibila si o fiabilitate mai mare decat un sistem de racire externa, centralizat, costurile de exploatare fiind minime.


• folosirea de « Free cooling » sau de racire adiabatica (fara transfer de caldura cu exteriorul);

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu