miercuri, 11 iulie 2012

Chiller-e

Un chiller este un aparat electric care scade temperatura unui lichid folosind procedeul de evaporare prin compresie sau ciclu de absorbtie de refrigerare. Acest lichid poate fi apoi recirculat prin intermediul unui schimbator de caldura pentru aer rece sau transmis altor echipamente dupa cum este necesar.

In sistemele de aer conditionat, apa racita este de obicei distribuita de schimbatoare de caldura, sau bobine, in unitati de tratare a aerului sau de alt tip de sisteme care provoaca racirea aerului in spatiul respectiv, iar apoi apa rece este recirculata inapoi la chiller pentru a fi din nou racita.

Aceste bobine de racire transfera caldura sensibila si caldura latenta din aer la apa rece, astfel apare procesul de racire si dezumidificare a fluxului de aer. Un chiller tipic pentru aplicatii de aer conditionat are o capacitate de racire intre 15 si 1500 de tone (180000 la 18000000 BTU / h sau de la 53 la 5300 kW. 

Temperatura de racire a apei poate varia de 35 la 45 de grade Celsius (1,5 la 7 grade Celsius), in functie de cerintele aplicatiei. In aplicatiile industriale, chillerul furnizeaza agent de racire pentru procesul tehnologic (industria de mase plastice, metalurgie, sudura, chimica, farmaceutica, alimentatie, hartie, ciment).

Chiller-ele reprezinta o unitate externa, pentru a fi folosite este necesar sa fie racordate la unitati interioare.

Chiller-ele sunt grupate in mai multe categorii: racite cu aer, racite cu apa si fara condensator.  Chiller-ele vor mentine conditiile ideale chiar si in cele mai largi spatii, fiind foarte usor de intretinut si instalat.
Chillere, prompt-service

Chiller-ele se dovedesc a fi flexibile si eficiente in multiple aplicatii de racire de proces, cum ar fi fermele de peste, pivnitele de vinuri, transporturi maritime, procesele agricole, farmaceutice sau industriale. 

Cand un chiller se foloseste impreuna cu unitati de tratare a aerului sau cu ventiloconvectoarele, chillerele sunt efectiv ideale pentru conditionarea aerului in birouri, hoteluri si chiar a spatiilor de locuit.

Toate componentele agregatului de racire, evaporator, condensator, filter, ulei etc. sunt selectionate in mod special pentru a fi utilizate fie cu agentul frigorific R-134A,fie cu R-407c.

Chillerele racite cu aer sunt cele mai cautate pe piata datorita eficientei si zgomotului foarte redus in functionare. Ele pot avea functie de racire sau pot face parte din pompa de caldura cu sau fara componente hidraulice incluse.

Chiller-ele racite cu apa sunt folosite in spatii  mari (industriale sau comerciale) si produc  atat apa calda cat si rece.

Chiller-ele fara condensator sunt echipamente de racire foarte silentioase. Condensatorul fiind instalat in exterior si racordat cu circuite frigorifice la chillerul amplasat in interior anuleaza zgomotul produs la functionarea agregatului.

Chiler-ele reprezinta tehnologii avansate, aliate cu o fiabilitate si o calitate fara rival, ce fac ca agregatele de racire (chillerele) sa constituie prima alegere a profesionistilor.

Mai multe detalii  tehnice si oferte de preturi referitoare la chiller-e a aerului le puteti  gasi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu