luni, 9 iulie 2012

Perdele de aer



Perdelele de aer au fost gandite pentru incaperile cu un trafic intens, precum birouri, restaurante, hoteluri, spitale, teatre, scoli, banci, spatii comerciale etc. 

Perdelele de aer functioneaza ca o bariera de curent de aer care separa mediul interior de cel exterior fara a fi nevoie de montarea unei usi. Mai mult dect atat aceasta bariera impiedica patrunderea prafului, a fumului, a insectelor mentinand in acelasi timp o atmosfera ambientala placuta in interiorul incaperilor, eliminand schimbul de temperatura cauzat de folosirea frecventa a usilor.

Echipamente moderne de climatizare, perdelele de aer sunt prevazute cu ventilatoare puternice pentru generarea unui curent puternic de aer. Fluxul aerului in miscare creaza o perdea invizibila, asemeni unei cascade, care previne transferul termic intre cele doua spatii (exterior si interior), cu clima si presiune diferite.


Perdelele de aer au un design deosebit si se incadreaza foarte bine in spatiile moderne. Acestea au fost special create pentru a obtine o eficienta ridicata la costuri rezonabile. Se instaleaza usor si rapid iar costurile reduse pentru intretinere reprezinta avantaje importante ale acestor sisteme.

Pentru obtinerea optimului de eficienta si confort in incaperile cu trafic intens este ideala alegerea unei perdele de aer in locul altor sisteme de climatizare. 


Un echipament cu o viteza mica de refulare va fi incapabil de a furniza necesarul de putere pentru a preveni curentii reci de aer. Instalarea unor perdele prea puternice va genera un zgomot deranjant si disconfort persoanelor care trec pe sub ele. Prin urmare, corelarea dintre puterea de functionare a echipamentului si dimensiunea spatiului este strict necesara.

In functie de conditiile pe care le aveti, puteti opta pentru perdele cu ventilatie (care nu incalzesc aerul), perdele cu ventilatie si aer cald (cu rezistenta ) ce pot functiona si cu producere de aer cald sau perdele cu baterie de incalzire pe apa care asigura protectia impotriva prafului, a fumului, a elementelor poluante si insectelor, modelele incluzand baterii de apa calda.

Intervalul de temperatura pentru care au fost concepute perdelele de aer este cuprins intre -10°C si +50°C.

Nu este recomandata instalarea perdelelor de aer daca:
  • Umiditatea relativa este mai mare de 95% sau aerul este incarcat cu vapori de apa, grasimi, gaze explozive sau corozive; 
  • In apropiere se afla sisteme de stingere a incendiilor. 

Pentru a obtine o eficienta maxima in exploatarea perdelei de aer  va recomandam:

  • Montati perdeaua de aer pe un perete solid pentru evitarea vibratiile si a accidentelor ce pot aparea prin slabirea montajului; 
  • Perdelele de aer se pozitioneaza numai in interiorul incaperii; 
  • In functie de inaltimea usii se alege si distanta de montaj a perdelei. Daca diferenta de inaltimi este prea mare eficienta perdelei va fi redusa. 
  • Curentul de aer este introdus prin partea frontala si refulat prin partea de jos.



Pentru deschideri mai mari de 1,5 metri se pot monta 2 sau mai multe perdele aliniate. Intre perdele se lasa un spatiu de 20-40 mm. Inaltimea optima pentru montarea perdelelor de aer este cuprinsa inte 2,5m si 3m,

Perdelele  de aer cu ventilatie previn pierderile de caldura, patrunderea prafului sau insectelor, permitand totodata pastrarea usilor deschise. Pentru a obtine un efect maxim, perdelele de aer trebuie montate orizontal, cat mai aproape de deschiderea usii. In cazul in care spatiul nu permite, o parte din modelele existente pot fi montate vertical (cu ajutorul unor placute de fixare) sau in plafonul fals.
perdele_de_aer
Perdele de aer cu ventilatie

Perdelele de aer cu ventilatie si aer cald (cu rezistenta) asigura protectia termica si impiedica patrunderea noxelor si insectelor. Deschiderile de usi cauzeaza o pierdere importanta de energie termica. O perdea de aer instalata corect poate reduce pierderile de energie printr-o astfel de usa cu pana la 90%. In afara reducerii pierderilor de energie perdelele de aer previn formarea curentilor de aer si permit centrelor comerciale si restaurantelor sa tina usile deschise chiar si in perioade cu temperaturi minime ale atmosferei ceea ce atrage intotdeauna atentia potentialilor clienti.

perdele de aer cu aer cald
Perdele de aer cu ventilatie si aer cald





Perdele de aer cu baterie de incalzire pe apa folosesc ca agent termic apa calda . Caldura este transmisa prin intermediul unui schimbator de caldura de mare randament, alcatuit din tevi de cupru cu aripioare din aluminiu, curentului de aer vehiculat cu ajutorul unui ventilator. Cand sursa de apa calda este inchisa, perdeaua de aer functioneaza in regim de recirculare a aerului. Beneficiind de un design elegant datorat constructiei compacte, avand nivel de zgomot redus si protectie la suprasarcina, aceste perdele pot fi montate la 2,3-2,5 inaltime, asigurand protectie impotriva frigului in perioada de iarna sau caldurii in perioada de vara.
perdele_de_aer_cu_baterie
Perdele de aer cu baterie de incalzire pe apa

Acestui tip de perdele de aer i se poate racorda o unitate externa de racire a aerului numita chiller care va mentine conditiile ideale chiar si in cele mai largi spatii, fiind foarte usor de intretinut si instalat. Un chiller este o masina care elimina caldura unui lichid printr-un proces de evaporare prin compresie sau prin absorbtie si refrigerare. Lichidul astfel racit  poate fi apoi utilizat de catre alt sistem de climatizare.

In sistemele de aer conditionatapa racita este de obicei distribuita de schimbatoarele de caldurasau bobinein unitati de tratare a aerului sau de alt tip de terminale determinand racirea aerului in spatiul de functionare. Apoi apa este recirculata inapoi la chiller pentru a fi racita din nouAceste bobine de racire transfera caldura sensibila si caldura latenta de la aer la apa receastfel se obtine racirea si dezumidificarea fluxului de aer.
Astfel combinand  o perdea de aer cu baterie de incalzire pe apa cu un chiller putem  asigura un climat ambiental deosebit.

Mai multe detalii  tehnice si oferte de preturi referitoare la perdele de aer le puteti  gasi prompt-service.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu