miercuri, 18 aprilie 2012

Aer conditionat inverter

In domeniul sistemelor de climatizare, dezvoltarea tehnologiei inverter este strans legata de dorinta companiilor producatoare de a crea aparate de aer conditionat ce protejeaza mediul inconjurator si beneficiaza de un consum redus de energie, oferind solutia optima pentru un sistem de climatizare cu tehnologie avansata si inalta functionalitate.  

Astfel, din perspectiva eficientei energetice si a eficacitatii in functionare, aparatele de aer conditionat inverter, fie ele de tip rezidential sau comercial, reprezinta gama de top a oricarei companii producatoare de echipamente destinate climatizarii.

Aparatele de aer conditionat inverter sunt sisteme ce pot raci sau incalzi suprafata destinata utilizarii chiar si la temperaturi exterioare foarte scazute. Caldura poate fi mentinuta si la o temperatura exterioara de -10 grade C prin intermediul tehnologiei inverter.



Aer conditionat, Inverter, prompt-service, rel=author,
Diferenta intre un aparat de aer conditionat On/Off (non-inverter) si unul inverter

Prin inverter sunt controlate tensiunea, curentul si frecventa dispozitivelor electrice. Un astfel de dispozitiv, asupra caruia se exercita control prin tehnologia inverter, este compresorului aparatului de aer conditionat. Inverter-ele obtin informatii de la senzorii ce monitorizeaza conditiile de operare si care regleaza viteza de rotatie a compresorului, ce regleaza direct productia de aer. Rezultatul controlului optim al frecventei de operare este eliminarea consumului excesiv de energie electrica si sustinerea ambientului optim dorit de utilizator.

Tehnologie inverter
Tehnologia inveter vs. tehnologia on/off
In cazul aparatelor de aer conditionat inverter, pentru a ajunge la nivelul de confort optim intr-un timp foarte scurt, la activarea initiala a modurilor de incalzire sau racire, prin intermediul vitezei sale variabile compresorul functioneaza la turatie maxima pentru atingerea rapida a temperaturii dorite. 

Astfel, spre deosebire de aparatele traditionale, care activieaza si dezactiveaza compresorul, echipamentele inverter, odata ajunse la temperatura dorita, regleaza si modifica in permanenta turatia compresorului pentru a mentine acea temperatura, pastrand nivelul de confort pe intreaga durata a functionarii si economisind cu peste 30% din energia consumata.

Principalul avantaj al aparatelor de aer conditionat inverter este costul de functionare extrem de scazut. In functie de nivelul de performanta al aparatului dotat cu tehnologie inverter, economisirea energie se face de la 30% in sus, unele aparate ajungand sa obtina o reducere de consum cu pana la 44% mai putin. Prin tehnologia inverter se evita pornirea/oprirea repetata a compresorului si exista fluctuatii minime de temperatura. O calitate deosebita a aparatelor ce utilizeaza aceasta tehnologie este functionarea extrem de silentioasa atat pentru unitatea interioara, cat si pentru unitatea de exterior. 

Aer conditionat, Inverter, prompt-service, rel=author,
COP marit cu 37%
De asemenea, date fiind cele enumerate mai sus, un mare avantaj il reprezinta optimizarea coeficientilor EER si COP care determina inclusiv clasa energetica. Diferenta in cazul unui aparat de 18000 BTU care de cele mai multe ori nu este clasa A si unul inverter arata cam asa: 

Desi mai scumpe fata de unitatile conventionale, aparatele de aer conditionat inverter reprezinta o investitie profitabila, recuperand cu usurinta si intr-un timp foarte scurt costurile achizitiei prin utilizarea unei tehnologii avansate si deosebita lor eficienta energetica.

Pentru o lista completa a produselor de tip aer conditionat inverter, vizitati magazinul nostru online unde puteti gasi informatii despre fiecare sistem de climatizare. 

Puteti beneficia si de consultanta gratuita din partea operatorilor nostri, telefonic, sau online, pe Facebook sau vanzari@prompt-service.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu