luni, 13 septembrie 2021

Citeste asta inainte sa alegi o centrala termica electrica


Ne indreptam usor spre inceperea sezonului de incalzire si multi se indreapta spre alegerea unui sistem de incalzire cat mai eficient si potrivit bugetului.

Oferta de centrale electrice este in continua crestere iar mai jos va vom prezenta cateva aspecte de care sa tineti cont inainte sa cumparati un astfel de aparat.

Centralele electrice nu sunt echipamente care se monteaza foarte usor, montajul si punerea in functiune trebuiesc facute de o firma autorizata care o sa ofere si garantie. Discutati cu un specialist inainte sa alegeti centrala pentru a stabili care este cea potrivita si cum se poate monta in casa dumneavoastra.

Clientul trebuie sa se asigure ca are posibilitatea montarii unei centrale, trebuie sa stie detalii despre serviciul de furnizare a curentului electric, ce putere si ce tip de bransament ii este oferit.Ce trebuie sa stii inainte sa alegi o centrala:

-          Ce tip de bransament si ce putere maxima furnizeaza sistemul de electricitate al casei/apartamentului;

-      De exemplu la blocurile clasice pe vechile bransamente electrice – exista de regula un contract de furnizare de 4-5 KW si un racord monofazat pe sectiune de 4 mm – deci nu se poate monta centrala electrica

-      Exemplu 2: are contract de furnizare de 8 kw si vrea centrala de 6 kw – mai trebuie sa ia in calcul si restu consumatorilor (tv, frigider, masina de spalat, iluminare) – deci nu poate monta centrala electrica

-      Monofazate sunt numai cele de 6 si 9 kw – dar ele pot fi legate si pe trifazat – fiind mai sigure astfel


Sectiunea cablului necesar se stabileste de catre un proiectant functie de lungimea traseului electric

Minimul necesar este stipulat in tabelul de mai jos: sectiunea cablului 


Pentru monofazat trebuie o sectiune mare 6 mm la CE de 6 kW si 10 mm la cea de 9 kW

Dupa montaj se va face o operatiune de punerein functiune (PIF) de catre o firma de specialitate, pentru ca garantia produsului sa fie valabila.

Pe www.prompt-service.ro ai o gama larga de centrale termice electrice Protherm. De asemenea Prompt Service Clima are disponibile servicii de PIF si ISCIR in zona Bucuresti si Ilfov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu