marți, 5 iunie 2012

Aer conditionat

Spatiile au devenit inaccesibile desfasurarii unei activitati adecvate normelor de munca iar echipamentele de aer conditionat au evoluat de la statutul de lux la statutul de necesitate, atat pentru rezidente, cat si spatii comerciale si industriale.


Sisteme de climatizare
Aparate de aer conditionat

Devenind niste sisteme de climatizare ce intrunesc un raport calitate-pret accesibil, aparatele de aer conditionat sunt intrebuintate si in scopul confortului datorat capacitatii lor de a crea un ambient placut si o oaza de racoare in era incalzirii globale.


Aparate de climatizare
Split de perete

Concepute pentru nevoi casnice, cat si comerciale, echipamentele de climatizare se intind pe o gama larga, in functie de intrebuintarea lor, de la split de perete, mobil, caseta, duct, coloana, convertibil, dezumidificator, pana la sisteme multi, sisteme VRF si ventilo-convectoare

Achizitia unui aparat de aer conditionat este doar prima etapa si cea mai importanta, caci trebuie sa fie o investitie corecta, fiind important ca echipamentul ales sa  aiba o capacitate de functionare corespunzatoare spatiului destinat utilizarii.


Ventiloconvectoare necarcasabile
Ventiloconvectoare

Odata cu tehnologia DC Inverter, aparatele de aer conditionat ce beneficiaza de aceasta tehnologie avansata, au ajuns la un inalt nivel de functionalitate cu un consum redus de energie si o capacitate de a proteja mediul inconjurator prin eficienta lor energetica

Aceste echipamente se pot alege din cadrul gamei de top al oricarui producator de aparate de aer conditionat.Desi cu un cost mai ridicat fata de echipamentele de climatizare conventionale, aparatele de aer conditionat sunt o investitie profitabila recuperand intr-un interval scurt de timp suma prin realizarea unui consum de energie redus, ele putand fi utilizate si pe timp de iarna, tehnologia inverter conferindu-le posibilitatea de a functiona in parametrii normali chiar si la temperaturi mai scazute de -10 grade cu excelenta eficienta energetica.

Inzestrate cu sisteme de filtrare de la cele standard, utilizate pentru retinerea prafului si a polenului, pana la sisteme avansate doctate cu tehnologie anti-bacteriena, antialergenica, aparatele de aer conditionat se ingrijesc de calitatea aerului din spatiul destinat utilizarii. 

In prezent exista echipament de climatizare ce utilizeaza filtre de aer precum
  • filtru catehin
  • fitru cu carbon activ
  • fitru nano-carbon
  • filtru fotocatalitic
  • filtru cu vitamina C
  • biofiltru, ion freshner
  • filtru Nano Silver
  • filtru cu plasma
Toate avand ca scop filtrarea, sterilizarea, eliminarea mirosurilor neplacute, cat si combaterea bacteriilor si microorganismelor din aer.


Sistem de filtrare pentru aer conditionat
Sistem de filtrare

  • Prefiltrul: benefic pentru reducerea prafului, sporilor si a altor particule mari.
  • Filtrul Plasma: este conceput si dezvoltat numai de catre LG, pentru a retine cele mai fine particule de praf, chiar si particule de fum de tigara.
  • Filtru Nano Carbon: ideal pentru a inlatura particulele de miros din incapere. Acest produs a fost de asemenea dezvoltat de LG Electronics ca promovare de uz casnic si sanatate. Este primul produs care utilizeaza tehnologia Nano din lume ce controleaza dimensiunea si forma porilor.
Odata facuta alegerea optima a unui aparat de aer conditionat care sa intruneasca necesitatiile si cerintele utilizatorului, urmeaza etapa de instalarea a echipamentului.  

Pentru montaj ce are sa presupuna si garantia lucrarii cat si buna functionare a aparatului, este recomandata colaborarea cu o firma montatoare, de profil, ce are sa execute prin tehnicieni atestati, un montaj profesionist, conform standardelor si care sa fie in parametrii corecti, iar sistemul sa functioneze la capacitate optima.

verificare, constatare,igienizare si montaj
Verificare, constatare si igienizare

Preocupandu-va de buna functionare a echipamentului, puteti supune aparatul de aer conditionat  unui realizari de verificare, constatare si igienizare a aparatului, in urma caruia se pot constata si remedia posibilele defectiuni, iar curatarea aparatului permite din nou functionarea lui la nivel optim. 

Functionare filtru catehin
Functionare filtru catehin






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu