sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Cum alegem cazanele termice pentru încălzire ?


Cazane termice, incalzire, rel=author, prompt-service, gaze, electric, combustibil


Dacă aveți nevoie de un cazan pentru încălzirea casei, s-ar putea ca alegerea să nu fie ușoară.

De multe ori găsim o mulțime de opțiuni disponibile. 

Dacă în urmă cu câțiva ani luam mai ușor o decizie pentru aceste oferte, acum, lucrurile s-au schimbat. 

Progresele tehnologice au diversificat gama produselor, iar decizia alegerii a devenit mai dificilă. Pentru o mai bună înțelegere a centralelor pe lemne, ne-am conturat cele patru tipuri principale pe care le puteți alege, precum și avantajele utilizării acestora.


Cazane termice, incalzire, rel=author, prompt-service, gaze, electric, combustibil

Tipuri de cazane


Deși pe piață există mai multe tipuri de cazane, prezentăm cele mai populare dintre acestea:

1. Gaze naturale - Aceasta este cea mai comună unitate disponibilă astăzi. Ele nu sunt doar extrem de eficiente, ele sunt, de asemenea, destul de durabile; reparațiile nu sunt necesare foarte des. Ele vin în trei forme standard - convenționale, asociere și condensare – fiecare oferind o serie de beneficii.

2. Electric - Acesta este un cazan care câștigă popularitate, mai ales pentru că energia electrică este considerată a fi mai eficientă decât gazul. Ele au o carcasă mai subțire, ceea ce înseamnă că ele ocupă mai puțin spațiu și pot încăpea în spații mai incomode. De asemenea, nu emit dioxid de carbon, ceea ce le face ecologice.

3. Ulei - Aceasta este o unitate care pierde popularitatea lent, deoarece prețurile la petrol fluctuează foarte mult. În timp ce uleiul este considerat mai eficient și mai fiabil decât gazul și electricitatea. 

4. Combustibil solid - Acesta este mai puțin folosit astăzi. În mod tradițional era folosit cărbunele ca sursă de combustibil, dar modelele mai noi folosesc biocombustibili (cum ar fi pelete din lemn sau pelete inflamabile, care sunt realizate din materiale reciclate). Ca factor ecologic, devine mai cunoscut și mai utilizat.

Avantajele cazanelor de încălzire


Există o serie de avantaje dacă utilizăm cazane pentru încălzirea locuinței. Prezentăm pe cele mai importante:

  • Cost – Chiar dacă prețul inițial este mai mare, costurile de exploatare a cazanelor sunt mult mai mici decât cele din alte sisteme de încălzire. 
  • Spațiu - Deoarece cele mai multe unități sunt mai mici decât alte tipuri de sisteme de încălzire, ele ocupă mai puțin spațiu. Stilul combi poate fi chiar montat pe un perete, pentru a nu ocupa spațiu.
  • Instalare - Cazanele sunt mai ușor de instalat decât toate celelalte sisteme de încălzire.
  • Mediu - Proprietarii de case ecologice, de multe ori pun aceste unități ca primă opțiune pe lista alegerilor, deoarece există un număr mare de surse de combustibil regenerabil sau reciclabil.

Acum, că aveți o mai bună înțelegere a diferitelor cazane pentru încălzirea casei, a unui ansamblu de locuințe, a unui centru comercial, precum și avantajele alegerii acestora, în general, sperăm că decizia  - pe care urmează să o luați - va fi mai ușoară. 

Dacă aveți întrebări cu privire la aceste sisteme de încălzire sau doriti să aflați mai multe informații, nu ezitați să ne contactați.

Vom răspunde întrebărilor dumneavoastră și vă vom oferi sfaturile solicitate. Aflați și alte informații despre cazane termice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu