miercuri, 4 iulie 2012

Piese de schimb pentru centrale termice (III)

Urmatoarele piese de schimb fac parte din gama Viessman, Immergas, si nu numai.

Supape. Supapele de siguranta sunt elemente de siguranta pentru instalatii, ele actioneaza in caz de presiune ridicata. Acestea asigura ca circuitul de incalzire sa nu fie supus unei presiuni mai mari decat este prevazuta, de regula 3 bari. Supapele de aerisire permit purjarea automata a substantelor gazoase aflate in circuit. Acestea sunt  montate pe turul pompei, direct pe corpul acesteia.


Piese de schimb pentru centrale termice
Supapa de siguranta


Anozii de magneziu sunt folositi pentru protectia completa impotriva coroziunii, ei fiind fixati in interiorul boilerului. Anodul de magneziu asigura o imbunatatire suplimentara a calitatii apei si ofera produsului o durata de viata indelungata. Se pot monta impreuna cu un ANOD TESTER, astfel este posibil controlul lor (din exterior) fara a intrerupe serviciul de apa calda menajera.

Ventilatoarele centralelor termice se folosesc pentru centralele cu tiraj fortat care nu permit evacuarea gazelor provenite de la combustibilul ars intr-un mod natural. Fac parte din sistemul circuitului hidraulic.





Placile electronice incorporate in corpul centralei termice au rolul de a controla si de a automatiza centrale termice. Practic reprezinta creierul centralei termice controland si comandand toate dispozitivele electrice ale sistemului.


termomanometru
Termomanometru


Termomanometrele pentru centralele termice sunt folosite pentru a masura temperatura agentului termic, apei calde menajere sau temperatura in camera de ardere. Sunt amplasate la vedere si sunt usor de urmarit. 

Microintrerupatoarele se folosesc pentru a alimenta/a opri alimentarea cu energie electrica. Acestea sunt protejate de o membrane cauciucata pentru a impiedica patrunderea umiditatii in circuitul electric al centralei termice.

Transformatoarele pentru aprindere sunt special concepute pentru a functiona impreuna cu arzatoarele cu tiraj fortat pentru gaz, cat si combustibil lichid, atat de uz casnic, cat si de uz industrial.

Va recomandam ca in cazul in care trebuie sa inlocuiti o piesa componenta a centralei termice sa apelati la reprezentanta firmei producatoare. Incercati pe cat posibil sa nu faceti improvizatii sau sa folositi piese uzate sau destinate altui model de centrala termica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu