marți, 24 iulie 2012

Baie pentru copii

Traim intr-o lume moderna in care copiii nostri nu se mai multumesc doar cu melodii si chiote de veselie atunci cand fac baie. Ratustele din cada au devenit neinteresante. 

Acum, copiii sunt mult mai creativi, cu o imaginatie mult mai bogata si dificil de multumit in ceea ce priveste aranjarea spatiului alocat lor. De aceea multi parinti considera ca inclusiv baia trebuie adaptata nevoilor pe care le au copii. Acestia stiu exact ce vor si de ce.

Pentru parinti, este o problema constructia sau modernizarea baii copiilor. Aceasta trebuie corelata cu starea de spirit si de decor ce se va potrivi cu ideile si personalitatea copiilor dar sa si se integreze in stilul architectural al intregii locuinte.



Baie pentru copii

Sa vedem ce trebie sa luam in considerare cand ne gandim la o incapere de baie destinata copiilor. Starea de spirit a spatiului ar trebui sa fie vesela si plina de viata. La urma urmei, este pentru copii!

Asigurati o atmosfera minunata pentru copiii dumneavoastra, un loc in care sa nu pierdeti prilejul de a va distra in timp ce copilul face baie. Decorata in culori vii, pline de viata, baia va asigura o stare de spirit pozitiva. Copii sunt influentati de imagini, forme, reflexii, culori cu atat mai mult cu cat baia reprezinta inceputul si finalul unei zile. 

Spatiul baii trebuie bine planificat, in asa fel incat sa asigure atat depozitarea obiectelor mici cat si a celor necesare imbaierii si igienei zilnice, de la prosoape pana la periute de dinti.

Obiectele din baie trebuie sa aiba forme, culori si texturi prietenoase, inteligente si amuzante in acelasi timp.

Faceti ca totul sa fie accesibil. Mobilierul si obictele sanitare trebuie adaptate inaltimii copilului pentru a avea un acces cat mai facil. Eventual plasiti scaune foarte stabile de care copilul sa se poata folosi in siguratna. Utilizati spatiul de sub chiuveta. Montati rafturi pentru a stoca jucariile lor de baie. 

Chiuveta ar putea fi montata la o inaltime mai mica, astfel va fi accesibila copilului, oglinda ar trebui sa aiba forma personajului de desene animate preferat al copilului. 

Creati o atmosfera de basm folosind tapete sau autocolante cu personaje de poveste. Copilul trebiue sa fie inconjurat de imagini ce-l ajuta sa viseze si sa-i confere siguranta de sine.




Baie pentru copii

Alegeti setul perfect de prosoape si accesorii, care sunt pline de culoare, cu nuante si imagini amuzante. Draperia de la dus, perdelele, covorasele colorate, cu imprimeuri ce pot avea imagini de animale, pesti sau de broaste in culori vii va continua sa le tina companie in baie. Imagini marine, barci si nave ar putea crea o ambianta acvatica placuta pentru ei.

Intr-un cuvânt, baia copiilor dumneavoastra poate fi atat functionala cat si un loc de distractie, de amuzament sau de visare. Folositi timpul destinat imbaierii copilului pentru a stimula creativitate si a imbunatati starea afectiva a micutului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu