luni, 18 iunie 2012

Ventilatoare casnice si industriale


ventilator_vechi
Ventilator vechi
ventilator_nou
Ventilator nou
Orice incapere necesita o foarte buna ventilatie pentru a asigura o improspatare permanenta a aerului. Se pare ca oamenii au invatat de la albine, viespi, furnici si alte insecte care traiesc in colonii cum sa-si construiasca sisteme de ventilare. In ultimele secole, omenirea a inventat si adaptat ventilatoare care sa corespunda necesitatilor de ventilare a aerului in functie de volumul incaperii si de nivelul de confort necesar.
                   
    VENTILATOARELE CASNICE sunt cele mai folosite. Acestea sunt de mai multe categorii in functie de destinatia si facilitatile pe care le pot oferi iar cele mai des intalnite sunt ventilatoarele standard. Pot fi folosite in orice incapere a locuintei si pot ajunge la un debit de aproximativ 400mc/h.

ventilator casnic nou
Ventilator casnic
     Ventilatoarele casnice au diferite functii. Apartamentele in care locuim au fost prevazute cu aerisiri inca de la constructia lor dar s-a constatat ca acestea nu fac fata necesitatior noastre cotidiene. Prin urmare foarte multi si-au instalat sau doresc sa-si instaleze ventilatoare in special in bucatarie si in baie.  Stim cu totii ca daca nu exista o buna ventilatie pentru aceste incaperi, umiditatea si mirosurile neplacute vor persista mult timp afectand sanatatea noastra si a locuintei. In alegerea unui ventilator casnic trebuie sa tineti cont de volumul incaperii, de locul in care doriti sa-l amplasati si de functiile pe care trebuie sa le indeplineasca. Spre exemplu pentru bucatarie vom alege un ventilator cu senzor de temperatura si umiditate, iar pentru baie unul cu intrerupator pe fir pentru a putea fi conectat concomitent cu intrerupatorul de la lumina.

ventilator industrial nou
Ventilator industrial
VENTILATOARELE INDUSTRIALE sunt mult diferite de cele casnice tinand cont ca trebuie sa acopere necesitatile halelor industriale de orice fel.  Acestea pot dezvolta un debit de pana la aproximativ 16.000 mc/h.

Ventilatoarele pentru acoperis sunt cele mai simple ventilatoare industriale.Acestea sunt concepute pentru deservirea  cladirilor care adapostesc foare multi oameni, exemplu: birouri, spitale, scoli etc.

Ventilatoarele pentru seminee sunt folosite in cladirile dotate cu incalzire prin ardere. Ventilatoarele trebuie sa asigure un schimb de aer rapid si trebuie sa reziste la temperaturi de peste 200 grade .

Ventilatoarele axiale  sunt plasate in interiorul conductelor de ventilatie de inalta presiune sau in jurul acestora. Pot ajunge la un debit de peste 15.000mc/h. Sunt echipamente profesionale pentru instalatii de ventilatie de dimensiuni medii si mari.

Ventilatoarele centrifugale se monteaza in tubulatura de ventilatie si pot fi amplasate atat in plan orizontal cat si vertical. Sunt destinate evacuarii aerului daunator si improspatarii lui. Pot dezvolta un debit de peste 8.000mc/h. In general aceste ventilatoare sunt tratate anticoroziv si trebuie sa reziste agentilor chimici de degradare.

Oricare le-ar fi destinatia, ventilatoarele reprezinta o necessitate a lumii moderne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu