joi, 23 octombrie 2014

Termostat de ambianta Computherm Q3 RF


Termostat de ambianta Computherm Q 3RF


Termostatul de ambient fără fir Computerm Q3 RF – wireless - este un termostat simplu, fără program săptămânal.

 Iata cateva caracteristici importante:
  • poate comanda un aparat de încălzire sau răcire, climatizare;
  • afișajul indică atât temperatura setată cât și temperatura existentă în încăpere;
  • sensibilitatea cuplării-decuplării este de ±0,2°C sau ±0,3°C, selectabilă;
  • precizia de afișare este de ±0,1°C;
  • funcția antiîngheț asigură minim 7°C;
  • este format din 2 subansambluri: termostatul (emițătorul) și un modul fix (receptorul)
  • distanta termostatului față de receptor poate fi de aproximativ 50 m în spațiu deschis și aproximativ 30 m în clădire, în funcție de structura clădirii;

Termostatul de cameră COMPUTHERM Q3 RF este compatibil cu majoritatea cazanelor de încălzire centrală comercializate în România, indiferent de tensiunea de comandă, de 24 V sau 230 V.


Termostat de ambianta Computherm Q 3RF

Puteți să setați temperatura ambientală să se mențină constant la o anumită valoare a temperaturii de confort sau să o setați la o valoare economică.

Pentru economisirea energiei termice, noi recomandăm setarea temperaturii de confort doar pentru perioadele de timp cât sunteți în locuință. Toamna și iarna, creșterea temperaturii interioare cu 1 °C determină creșterea consumului de curent electric cu 6%.

Nu uitați, că setările din fabricație pentru consumul economic sunt 18°C, iar pentru cel de confort, de 20°C.

Aceste setări de fabrică se pot schimba după cum urmează:

1. Comutați termostatul în regimul pe care doriți să-l modificați. Indicația din colțul din dreapta-jos al afișaului se schimbă din ROOM în SET, iar în locul temperaturii ambientale se afișează temperatura setată anterior (sau cea din fabrică, dacă se face prin reglaj). Temperatura pâlpâie, deci sunteți în modul de modificare.

2. Cu ajutorul  butoanelor setați temperatura dorită pentru acest regim.

3. Temperatura astfel stabiliă se va salva automat după cca 7 secunde de la ultima apăsare pe buton, Inscriția SET dispare, reapare ROOM, iar temperatura afișată va fi cea ambinetală.

4. Această setare se poate repeta oricând pentru modificarea setării temperaturii în regimul activ. Vor fi active totdeauna ultimele setări.

Credeți că termostatul este deranjat de telefoanele mobile, de aparate radio sau alte aparate? Ei bine, acesta nu este influențat. Dacă, totuși, un alt aparat cu radiofrecvență creează interferențe și perturbă funcționarea termostatului dvs., sau semnalul transmis de termostat nu este recepționat, nu trebuie decât să refaceți operațiunea de reacordare a termostatului cu receptorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu