miercuri, 29 octombrie 2014

Cum să pregătiți centrala termică pentru iarnă? Măsuri practice și verificări ale acesteia


Ariston, centrala termica, prompt-service, rel=author, verificare tehnica,


Este necesară verificarea tehnică periodică?

Este necesară revizia centralei termice?

Sunt întrebări pe care poate vi le-ați pus măcar o dată.

Un prim răspuns ar fi reducerea costurilor și prelungirea duratei de viață a centralei termice. Acestea ar fi principalele avantaje.

O foarte bună funcționare a centralei asigură un consum mai redus și facturi pe măsură.

Există și măsuri simple care pot ajuta la reducerea costurilor pentru încălzirea locuinței. Potrivit site-ului instalnews.ro, iată câteva dintre acestea:

·       radiatoarele să nu fie acoperite cu obiecte
·       izolarea geamurilor
·       izolarea ușilor și pereților, daca este posibil
·       menținerea unei temperaturi constante în camere (in jur de 21 C
·       folosirea dispozitivelor de reglare (cronotermostate)

”Verificarea tehnica periodica si reviziile regulate sunt operatiuni esentiale pe care utilizatorii de centrale termice trebuie sa le ia in calcul inca de la cumpararea unui aparat. In acest sens, recomandarea noastra este ca achizitia sa fie influentata de perioada de garantie si de serviciile post-garantie puse la dispozitie de producator”, a declarat - pentru site-ul instalnews.ro - Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Verificarea tehnică periodică

Este important de stiut ca, la instalarea centralei termice, punerea in functiune si autorizarea de functionare trebuie realizate de o firma specializata. De asemenea, verificarea tehnica periodica trebuie realizata la un interval de 2 ani, iar dupa expirarea perioadei de garantie standard se poate opta pentru contracte speciale de extra-garantie sau contracte de service”, a mai spus Catalin Draguleanu, potrivit site-ului menționat mai sus.

Revizia periodică, la fel de importantă

Reprezentantul Ariston mai recomandă și o revizie periodică a centralei termice pentru a se mări durata de viață a sistemului.

Potrivit site-ului citat, Cătălin Drăguleanu a mai precizat că este necesar ca, anual, centralele termice să fie revizuite de către un centru de service autorizat.

Servicii de întreţinere pentru orice echipament de climatizare, ventilaţie şi încălzire (până în capacitatea de 70 KW-încălzire), atât în perioada garanţiei, cât şi pentru post-garanţie în funcţie de marcă sunt oferite şi de Prompt Service Clima.

sursa foto: imobiliare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu