marți, 12 noiembrie 2013

Alegerea centralei termice


centrala termica, heating, incalzire, prompt-service, rel=author,

Se apropie sezonul rece, iar incalzirea locuintei devine o necesitate, mai ales pentru cei care s-au debransat de la sistemul centralizat de termoficare.

In general la achizitionarea unei centrale termice trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte cum ar fi suprafata locuintei, destinatia, nivelul de izolare termica al peretilor, numarul beneficiarilor, etc.

Avand o oferta atat de bogata pe piata este important sa ne documentam foarte bine inainte de a achizitiona o centrala termica si chiar sa apelam la recomandarile unui specialist.

In functie de combustibilul folosit centralele termice sunt clasificate in centrale termice pe lemne, centrale electrice si centrale termice pe gaz.

Centrale termice pe lemne sunt preferate in casele de vacanta acolo unde nu exista posibilitatea racordarii la reteaua de gaze.

Centrale electrice sunt recomandate folosirii intr-o casa de vacanta, folosita ocazional.

Centrale termice pe gaz sunt cele mai intalnite, fiind impartite la randul lor in centrale cu tiraj natural, centrale cu tiraj fortat si centrale in condensatie.

Acestea fac fata cu brio in incalzirea apartamentelor cu pana la 4 camere si una sau doua bai.

O caracteristica importanta a unei centrale termice este puterea, cele cu tiraj fortat de 24 de kw fiind cele mai utilizate pentru apartamente.

Eficienta cea mai mare o are centrala termica in condensatie, acestea fiind mai economica cu pana la 20-30% fata de o centrala termica cu tiraj fortat, ultima fiind centrala termica cu tiraj natural, dar si preturile acestora cresc proportional odata cu eficienta energetica.

La fel de important este si montajul centralei termice si punerea in functiune care trebuie facute doar de personalul autorizat si reglementat, pentru a evita eventualele defectiuni si costuri suplimentare.

Centrala termica are un rol important in asigurarea confortului fiecarei locuinte, prin urmare asigura-te ca ai studiat foarte bine toate posibilitatile inainte de a lua o decizie, astfel incat decizia sa fie cea corecta.


Pentru mai multe detalii tehnice si oferte de preturi referitoare la centrale termice va sta la dispozitie echipa prompt-service.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu