luni, 2 iulie 2012

Piese de schimb pentru centrale termice (I)


Fiabilitatea pieselor de schimb componente ale unei centrale termice are valori diferite in functie de gradul de solicitare si de materialul din care este confectionata piesa respectiva. De aceea unele piese cedeaza mai repede decat altele si trebuie inlocuite.

Tinand cont de faptul ca centralele termice, de exemplu Immergas, sunt aparate ce folosesc gaze si apa sub presiune, la temperaturi ridicate este foarte bine sa pastrati in stare buna garniturile de rezerva achizitionate odata cu unitatea centralei termice sau sa aveti permanent la indemana garnituri de schimb ce corespund parametrilor impusi.

robineti deumplere Immergas
Robineti de umplere
fluxostat
Fluxostat

Robinetii de umplere realizeaza umplerea instalatiei de incalzire. Acestia sunt supusi schimbarii bruste de presiune a apei de aceeea este posibil sa cedeze intr-un timp relativ scurt.

Fluxostatul este destinat protectiei impotriva functionarii in gol a unei centrale. In cazul unei scurgeri de apa, acesta blocheaza circuitul apei calde in calorifere, iar centrala termica va asigura doar incalzirea apei menajere.


presostate_aer, Immergas, Piese de schimb, prompt-service
Presostate aer
presostate_apa, Immergas, Piese de schimb, prompt-service
Presostate apa


Presostatele pentru apa sunt utilizate pentru a controla presiunea apei intr-o instalatie. In cazul deteriorarii, presiunea apei isi va modifica valorile iar centrala termica nu va mai functiona in parametrii normali de siguranta.

Presostatele pentru aer sunt utilizate pentru controlul presiunii aerului intr-o instalatie. Acestea provoaca inchiderea unui intrerupator (SV) care actioneaza pe placa de reglare, abilitand sau nu aprinderea flacarii arzatorului. 

Presostatele pentru gaz sunt folosite pentru a mentine presiunea gazelor la o valoare stabila, astfel incat nu vor exista diferente de presiuni prea mari de la un moment la altul.

pompe_circulatie, Immergas, Piese de schimb, prompt-service
Pompe circulatie
schimbatoare caldura, Immergas, Piese de schimb, prompt-service
Schimbatoare de caldura

Va recomandam ca la o scadere sau crestere brusca a presiunii apei sau a gazelor sa scoateti din functiune centrala termica si sa apelati la serviciile specialistilor.

Pompele de circulatie destinate centralelor termice realizeaza circuitul apei in instalatia de incalzire. In cazul deteriorarii pompei de circulatie nu se mai poate realiza schimbul dintre apa incalzita de centrala termica si apa aflata in instalatia de incalzire (calorifere).

Schimbatoarele de caldura permit transferul caldurii dintr-un mediu in altul, printr-un perete solid, care separa cele doua medii sau prin amestecarea lor. Acestea produc agent termic pentru incalzire si apa calda pentru utilizare sanitara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu