luni, 23 iulie 2012

Obiecte sanitare

Nevoia de spatiu se reflecta in primul rand in noile tendinte de organizare a locuintelor. Un mobilier cat mai simplu care sa fie cat mai util, adaptabil la spatii mici de locuit. Bucatarii cat mai functionale adesea combinate cu spatiul de servit masa. Bai dotate cu obiecte sanitare ce raspund atat tendintelor de design cat si lipsei acute de spatiu.


Cada de baie 

Cazile de baie cu forme din ce in ce mai prietenoase, mai ergonomice sunt proiectate dupa cerintele si nevoile pietei. Putem opta pentru o cada simpla, cu forma clasica, fara dotari speciale, confectionata din acryl. Acestea sunt cele mai ieftine produse de acest gen. Sau puteti alege un model ultra modern, dotat cu hidromasaj sau jacuzzi. Se gasesc pe piata intr-o multitudine de forme si dimensiuni. Daca bugetul si spatial din baie va permite montarea unei asemenea cazi, nu ezitati sa o faceti. Veti putea sa beneficiati de avantajele unei bai relaxante. 

Tot mai des se renunta la cada. Acesta este inlocuita cu o cabina de dus care ocupa mult mai putin spatiu si ne obliga sa nu pierdem prea mult timp cu imbaierea. De regula, cabinele de dus sunt indicate persoanelor active, ce nu au timp de pierdut. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la placerea unui hidromasaj. Exista cabine de dus dotate cu multiple jeturi de hidromasaj pentru corp, panou control, baterie comanda, dispersor fix, dus mobil cu multiple functii, dispozitiv masaj picioare, ventilator, radio etc.


Cabina de dus 

Instalarea unei saune in casa este o alegere de bun augur. Sauna are un efect de calire a organismului contra racelii, sau de ameliorare a unor tulburari neurovegetative. Ridicarea temperaturii corporale pana la 39° C, are un efect asemanator cu cel al starilor febrile, stare in care sunt omorati agentii patogeni care nu pot suporta temperaturi peste 37° C. Corpul supraincalzit din sauna, vine in contact cu o baie rece, ce are un efect de relaxare a musculaturii, scaderea tensiunii sanguine, activare a circulatiei sangelui, sistemului imunitar, respiratiei si eliminarea de substante nocive din organism prin transpiratie. Folosirea saunei nu este recomandata bolnavilor cardiaci, cu tromboze, varice sau celor care sufera de o boala infectioasa acuta. 

Oferta constructorilor de saune este destul de larga. Puteti achizitiona module gata concepute sau puteti opta pentru personalizarea saunei dumneavoastra in functie de spatiul de care dispuneti si de buget.


Sauna 

Bateriile sanitare sunt elementele instalatiei sanitare pe care le folosim cel mai des, fie ca este vorba doar de o simpla spalare pe maini sau de folosirea dusului. Acestea dau batai de cap atunci cand suntem nevoiti sa le inlocuim pe cele vechi sau sa le instalam in casa cea noua. De aceea voi insista mai mult pe acest subiect.

Daca de la prima instalare bateriile sanitare au fost alese cu gandul ca un anumit model este ieftin si merge si asa inseamna ca ati scos din calcul anumite aspecte. Bateriile sanitare inseamna nu numai un anumit confort, ci si un element de design care trebuie sa se integreze in linia intregii incaperi. Daca sunteti in dilema atunci cand trebuie sa alegeti intre o baterie sanitara ce are comanda dubla sau monocomada aflati ca diferenta majora dintre cele doua este felul in care se realizeaza amestecul apei reci cu cea calda. Bateriile monocomanda sunt mai practice si au design-uri moderne. 


Baterie sanitara 

Urmeaza alegerea tipului de pastila, din ceramica sau din teflon. Cele cu pastila de teflon sunt mai ieftine, dar au o fiabiliate mai mica. Nisipul si impuritatile din apa provoaca zgarieturi care, cu timpul se adancesc si bateria incepe sa aiba scurgeri, chiar si in pozitia inchis. Teflonul este un material cu o rezistenta mai mica, daci va ceda mai repede.

Alegi o baterie sanitara care este insotita atat de un certificat de garantie cat si de calitate. In cele mai multe cazuri, comerciantii va ofera o garantie cuprinsa intre 3 si 7 ani dar asta nu atesta calitatea produsului cumparat. Si oricum, ganditi-va si la faptul ca viata bacteriei sanitare depinde atat de felul in care este intretinuta cat si de calitatea apei din retea. Asigurati-va ca bacteria pe care doriti sa o montati va rezista fara probleme cel putin 4-5 ani.


Baterie sanitara 

O baterie sanitara dotata cu filtru de apa va asigura protectia sanatatii dumneavoastra si a bateriei in sine. Puteti opta pentru filtre care se monteaza direct pe instalatie sau filtre pentru o baterie. Primele se folosesc, in general, pentru locuinte independente si se monteaza un singur filtru pentru toata instalatia. Filtrele pentru baterii se preteaza, in general, la apartamente si sunt mai ieftine. 

Majoritatea bateriilor au o sita la capatul lor numita perlator. In afara faptului ca acest perlator este un filtru, da si acel aspect bogat jetului de apa prin realizarea unui amestec de aer si apa. De asemenea, perlatorul stopeaza depunerea calcarului, usurand astfel intretinerea bateriei.

Un alt filtru care ar trebui montat la baterii inaintea capului de dus ca filtru suplimentar, are rolul de a proteja capul dusului impotriva depunerilor ce ar cauza colmatarile capului de dus. In plus, acest filtru face ca intretinerea sa fie mult mai usoara. 


Baterie sanitara 

Zgomotul pe care-l face o baterie nu poate fi depistat decat dupa instalerea si punerea in functiune a bateriei. El este produs de presiunea amestecului dintre aer si apa. Poate fi insesizabil sau poate deveni puternic din diferite motive. Zgomotul deranjant apare atunci cand unul sau mai multe elemente ale instalatiei sunt uzate ca de exemplu: bateria, garnitura de etanseizare, pastila de ceramica/teflon. Zgomot puternic apare si ca urmare a depunerilor de calcar.

Alegerea unei instalatii sanitare de calitate, chiar daca reprezinta o investitie mai mare asigura sanatatea si confortul zilnic al intregii familii. Mai bine investiti mai mult de la inceput si nu veti avea batai de cap timp de cel putin 4-5 ani.

2 comentarii:

  1. Sfaturi extrem de utile, va multumim! E bine ca am dat de articol la timp, inainte sa ne apucam de renovat baia. Avem, totusi, o intrebare: ati lucrat cumva pana acum cu obiectele sanitare de la firma Roca ? Ni le-ati recomanda? Va multumim frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu le-am folosit si sunt bune, in orice caz prefer niste obiecte sanitare de calitate, fabricate in strainatate, in tarile cu renume pentru aceasta industrie. Succes la renovari!

    RăspundețiȘtergere