marți, 3 iulie 2012

Piese de schimb pentru centrale termice (II)


Dupa cum ati observat si in articolul trecut, exista o multime de piese de schimb pentru centrale  termice printre care se numara piesele de schimb ImmergasFerroliViessmann, si nu numai.

Vanele de gaz alimenteaza cu gaz centrala termica. O vana de gaz este de fapt un ansamblu complex de piese ce are rolul de a alimenta si a controla patrunderea gazului in centrala termica. In cazul deteriorarii va sfatuim sa apelati doar la persoanele autorizate pentru remedierea problemelor. 


vasede expansiune
Vase de expansiune

Vasele de expansiune pentru incalzire se folosesc pentru a retine surplusul de apa din circuitele de incalzire. Acestea preiau diferenta de presiune mentinand o circulatie constanta a apei in instalatia de incalzire. 

motor_pentru_vana, Ferroli, Piese de schimb, prompt-service
Motor pentru vana

Motorul pentru vana cu 3 cai permite conectarea unui circuit la un boiler prin comanda circuitului de incalzire la centrale

vana_3_cai
Vana 3 cai
.
Vanele cu 3 cai sunt folosite pentru amestecul apei calde cu apa rece, pentru obtinerea unei temperaturi optime. Aceasta vana are doua pozitii: una care permite agentului termic sa circule spre instalatie, blocand accesul spre schimbator si invers, catre schimbator blocand accesul spre circuitul de incalzire. Aceste vane sunt de mai multe tipuri in functie de modul de actionare.

Ferroli, Piese de schimb, prompt-service
Membrana vanei

Membrana vanei cu 3 cai reprezinta piesa principala a acesteia, asigurand amestecul continuu de apa calda cu apa rece, pentru a putea obtine temperatura dorita.

sonda_NTC
Sonda NTC


Sonda NTC este o sonda de temperatura, de tip rezistiv (ce prezinta rezistenta). Prescurtarea NTC provine de la Negative Temperature Coefficient (Coeficient de Temperatura Negativ), semnificand scaderea rezistivitatii odata cu cresterea temperaturii.

termostat
Termostat

Termostatele se folosesc pentru a mentine temperatura la un anumit nivel, evitand supraincalzirea circuitului.


manometru
Manometru

Manometrul reprezinta un instrument de masura utilizat pentru masurarea presiunilor din spatii inchise, cum ar fi cazane, centrale, instalatii etc. Afiseaza temperatura si presiunea din instalatia termica.

Arzatorul centralei termice cu tiraj fortat este piesa principala a ansamblului.Practic este inima centralei.

Electrozi aprindere/ionizare. Pe arzator se gasesc atat electrodul de aprindere, cat si cel de ionizare, amplasati in cele doua parti laterale ale acestuia. Aprinderea amestecului combustibil se face prin generarea scanteii datorita diferentei mari de potential dintre electrod si arzator (legat la nulul de protectie). Electrodul de ionizare are rolul ca atunci cand apar probleme pe circuitul de alimentare cu gaz a centralei sau cand flacara nu se formeaza corect, sa opreasca functionarea centralei. 

arzator
Arzator
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu