vineri, 22 iunie 2012

Centrale termice


Boilerele pe lemne sau pe gaze si soba de teracota au ramas in amintirea copilariei noastre. Acestea sunt inlocuite cu sisteme moderne de incalzire ce au functii multiple. Centralele termice murale au devenit parte componenta a locuintelor. 

De cele mai multe ori, cine doreste sa achizitioneze o centrala murala are prea putine informatii tehnice. De aceea se apeleaza la specialisti care, pe langa produsele pe care le prezinta, pot oferi consultanta de specialitate si service.

Centralele termice murale se impart in 4 categorii:
Aceste categorii contin, la randul lor o multitudine de subcategorii ce garanteaza faptul ca exista o centrala termica potrivita oricarei resedinte.

Centralele termice ce functioneaza cu tiraj fortat  se folosesc in spatiile unde executia unui horn nu poate respecta conditiile tehnice normale. Este necesara montarea unui exaustor electric la capatul terminal al hornului, pentru a asigura evacuarea fortata a fumului. Au in dotare un kit tubular dublu ce asigura alimentarea cu aer dar si evacuarea gazelor arse. Centralele termice cu tiraj fortat pot fi montate in incaperi mici cum ar fi debara, hol, bucatarie. Se poate alege un model clasic sau cu boiler incorporat.


Centrala termica clasica
Centrala murala tiraj natural
Centrala termica tiraj natural


In condensatie
Centralele termice ce functioneaza cu tiraj fortat in condensatie sunt asemanatoare celor cu tiraj fortat. Au un randament ridicat datorita tehnologiei de condensatie. Pe langa reducerea valorii facturii pentru gaz, instalarea unui sistem in condensare in apartament presupune si alte avantaje considerabile. Acest tip de echipament adauga un plus de valoare locuintei dumneavoastra, deoarece respecta tendinta actuala de scadere a impactului asupra mediului inconjurator. Centrala  termica cu tiraj fortat in condensatie este echipat cu un recuperator de caldura care este montat pe kitul de evacuare a gazelor arse, recuperatorul are rolul de a prelua o parte din energia emanata de gazele arse si o refoloseste pentru incalzirea apei. Pretul ridicat al unei centrale termice cu tiraj fortat in condensatie este compensat prin randamentul foarte mare. 



Centrala termica cu tiraj natural
Centralele termice care functioneaza cu tiraj natural elimina gazele in mod natural, pe cos.

Cum functioneaza: Aerul intretine arderea, el fiind foarte important pentru centralele termice pe gaz sau pe combustibil solid: lemne sau carbune. La modelele cu tiraj natural pentru efectuarea arderii ele folosesc aerul din camera unde este montata Aceste centrale termice au un pret scazut, dar dezavantajul este ca trebuie montate intr-o incapere mare si cu o deschidere la exterior in permanenta, centralele termice sunt prevazute cu cos de evacuare a gazelor arse, scos in exteriorul cladirii.


Pentru un foarte bun raport pret/calitate si randament noi va recomandam centralele termice IMMERGAS, centralele termice  ARISTON, centralele termice  FERROLI, centralele termice  VIESSMANN.

Un comentariu:

  1. Foarte bune informatiile, de altfel mai este important ca centrala sa prezinte o protectie la inghet si la supraincalzire,eu mi-am achizitionat una pe gaz in condensatie de acest gen,pentru cei interesati puteti sa accesati site-ul einstal.ro.

    RăspundețiȘtergere