miercuri, 12 noiembrie 2014

Analiză comparativă: Termostatele digitale de ambianță Q3, Q7, Q3 RF și Q7 RF


Computherm Q3 RF, Computherm Q7 RF, Q3, Q7, rel=author, centrala termica, prompt-service, termostate


Dacă doriți să aveți o temperatură confortabilă în anotimpul rece, dar să păstrați facturile la combustibil la prețuri mai mici, instalați un termostat pentru reglarea temperaturii. Un termostat de cameră este eficient și este utilizat pentru a porni cazanul sau centrala termică, atât cât este necesar.

Un termostat de cameră măsoară termperatura aerului și apoi adaptează funcționarea centralei pentru a se potrivit la temperatura selectată.

Termostate sunt disponibile în versiuni mecanice sau digitale și sunt cel mai bine instalat de un profesionist. Digital se referă la modul în care temperatura este înregistrată de termostat. În termeni de bază, o temperatură mecanică funcționează ca un termometru normal pe bază de mercur, în timp ce una digitală folosește un termistor care apoi transformă valorile într-o citire digitală precisă.

Termostatele digitale pentru încălzire centrală sunt mult mai precise decât cele mecanice. În plus, termostatele mecanice sunt mult mai lente pentru a răspunde la schimbările de temperatură, ceea ce înseamnă că un termostat digital de încălzire centrală este mult mai ușor de utilizat.

Prezentăm un tabel comparativ al funcționalităților și avantajelor termostatelor digitale Computherm Q3, Q7 (cu fir) și Q3 RF, Q7 RF (fără fir).



Termostatul de cameră Q3 este adecvat pentru comanda unui aparat de încălzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încălzire centrală comercializate în România, indiferent de tensiunea de comandă, (de 24 V sau 230 V).

* Deşi nu este programabil, afişajul digital permite măsurarea temperaturii şi reglajul mai precis decât termostatele mecanice.

Termostatul comandă aparatul de încălzire sau de climatizare astfel încât temperatura ambientală să fie menţinută constantă, la valoarea dorită de Dvs.

Precizia mare a termostatului asigură CONFORT în locuinţa sau biroul Dvs, precum şi ECONOMIE la cheltuielile cu energia.

Contactele releului pot comuta 24 Vcc sau Vca, pana la 230Vca, 50 Hz si un curent de 8A rezistiv, sau 2 A inductiv.

Realizarea conexiunilor conţine un releu de ieşire cu 3 puncte de conexiune.



Termostat de camera digital programabil COMPUTHERM Q7

Termostatul de camera COMPUTHERM Q7 este foarte inteligent si usor de programat.

Este adecvat pentru comanda unui aparat de incalzire sau de climatizare , fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate in Romania , indiferent de tensiunea de comanda , de 24V sau 230 V

Termostatul poate fi programat pe o saptamana asfel incat instalatia de incalzire sau de climatizare sa realizeze valori dorite de temperatura la diferite ore dorite in locuinta sau biroul Dvs asigurand CONFORT si ECONOMIE .Programul se repeta ciclic in mod automat .

Legătura la centrala termică pe care o comandă se face cu un cablu electric cu 2 fire.

Realizarea conexiunilor conţine un releu de ieşire cu 3 puncte de conexiune.



Termostatul nu este programabil, dar afişajul digital permite măsurarea temperaturii şi reglajul mai precis a acesteia, decât termostatele mecanice.

Termostatul este mobil, (în perimetrul razei de acţiune). Nu necesită legătură electrică prin cablu la cazan, el fiind un emiţător care trimite semnale de radiofrecvenţă receptorului (un modul fix în legătură directă cu cazanul de încălzire).

Receptorul primeşte semnalele de la termostat şi comandã pornirea sau oprirea cazanului prin cablul electric conectat între receptor şi cazan.

Termostatul de cameră Q3 RF este adecvat pentru comanda unui aparat de încălzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de încălzire centrală comercializate în România, indiferent de tensiunea de comandă, (de 24 V sau 230 V).



Termostat de camera digital programabil, cu radiofrecventa COMPUTHERM Q7RF

Termostatul de camera COMPUTHERM Q7RF este foarte inteligent si usor de programat .

Este adecvat pentru comanda unui aparat de incalzire sau de climatizare, fiind compatibil cu majoritatea cazanelor de incalzire centrala comercializate in Romania .

Termostatul este mobil , nu necesita legatura electrica prin cablu ,el este un emitator care trimite semnale de radiofrecventa receptorului .

Receptorul primeste semnalele de la termostat si comanda pornirea sau oprirea aparatului prin cablu electric conectat intre receptor si aparat .

Permite program separat pentru fiecare zi  a săptămânii, independent de celelalte zile.

Se pot seta 7 perioade de timp într-o zi. Programarea termostatului poate  fi realizată  pe durata unei săptămâni şi repetă automat programul introdus. Puteţi seta temperatura economică sau temperatura de confort.

Termostatul are şi funcţia de a proteja pompa, pentru a preveni blocarea ei (comandă pornirea ei zilnic la ora 12.00 pe o durată de 1 min.).

Se poate muta termostatul în camera în care se doreşte setarea unei anumite temperaturi) noaptea în dormitor, sau ziua în camera de zi).

Este ideal pentru camera copiilor.

Sistemul de programare poate reduce facturile lunare (se poate seta temperatura să funcţioneze cât este nevoie, la temperatura dorită, mai puţin sau mai mult).



Caracteristici comune pentru termostatele digitale Computherm  Q3 RF și Q7 RF:

- Raza de acţiune este de 50 m în teren deschis şi aproximativ 30 m în clădire. Este mai redusă dacă undele întâmpină structuri metalice, beton.
Termostatulul nu este deranjat de telefoanele mobile, de aparate radio sau alte aparate.
Termostatele Q3 RF și Q7 RF sunt mobile  și au funcția de emiţător.
Receptorul este conectat prin cablu la centrală. El primeşte semnale de la termostat şi comandă oprirea sau pornirea aparatului.
Nu trebuie conectare prin cablu de la termostat la sistemul de încălzire.
Receptorul are un releu de ieşire cu 3 puncte de ieşire fără potenţial electric.

                                                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu