vineri, 12 octombrie 2012

Informatii utile - Instalarea unei centrale termice



Pasii necesari instalarii centralelor termice
Stiati ca...
Multi dintre cei care vor sa treaca la incalzire individuala prin intermediul unei centrale termice nu stiu care sunt pasii ce trebuie parcursi in vederea realizarii eficiente a acestui proiect. 

Montajul unei centrale termice chiar si standard, presupune mai multi pasi esentiali, ce ar trebui urmati intr-o anumita ordine. 

Pasii necesari pentru instalarea unei centrale termice de apartament sunt urmatorii:

  • Debransarea de la RADET sau societatea similara: se va executa un proiect de debransare de catre o firma agreata si abilitata de RADET sau similara, se va depune apoi dosarul de debransare, cu toate actele solicitate incluse, urmand acceptarea cererii dvs, achitarea unui deviz de plata si debransarea propriu-zisa. Avizele obtinute sunt valabile 12 luni de la emitere.
  • Incheierea unui contract cu distribuitorul de gaz local si executia instalatiei propriu-zise. Este nevoie de un proiect pentru instalatia de gaze, obtinerea avizelor DISTRIGAZ, receptia, avizarea si punerea in functiune (PIF).
  • Achizitionarea centralei termice [ Vezi promotiile pentru centrale termice!]
  • Montajul centralei termice. Firma noastra efectueaza montaje de centrale termice la pretul de 320 lei, cu TVA inclus.
  • Pentru racordarea  centralei termice este nevoie de un kit, ce include robineti pe apa si gaz, filtre si alte accesorii.
  • Recomandam montarea unui regulator de presiune la racordul de la reteaua de gaze
  • Urmeaza achizitionarea caloriferelor, a conductelor din reteaua de distributie (cupru sau PPR) si a materialelor marunte necesare (coturi, teuri, reductii, mufe etc). Manopera pentru instalare calorifer este de 190 lei/buc, ea include si racordarea conductelor aferente; dimensionarea caloriferelor si necesarul de teava si materiale pentru reteaua de distributie aferenta se stabilesc in functie de particularitatile spatiului;
  • Dupa ce intreaga instalatie a fost montata (centrala termica, retea de distributie, calorifere, instalatia de gaze), urmeaza punerea in functiune, care este gratuita.
  • Pasul final este avizul ISCIR la centrala termica si autorizatia de functionare, obligatorii pentru punerea in functiune a instalatiei; Pretul acestora depinde de modelul centralei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu